Zilveren ringen

Zilveren ringen of Sterling zilveren ringen, welke kies je?

 zilver-ringen-juwelen-5 zilver-ringen-juwelen-4 

Wat betreft ringen, zijn er een oneindig aantal verschillende mogelijke keuzes denkbaar. Het ontwerp, het edelmetaal en de edelstenen zijn tegenwoordig in enorm veel vormen te verkrijgen. Je kan een juweel als investering zien, maar je kan een juweel ook zien als een alledaagse aankoop. Soms is het moeilijk om te zien of de ring een investering waard is of dat je het beter voor alledaags gebruik kan kopen. En het edelmetaal zilver doet er nog een schepje bovenop: je hebt Sterling zilver en normaal zilver. Je kan dus letterlijk door de juwelen, je droomring niet meer zien!

Sterling Silver

Zoals eerder genoemd is er een verschil tussen zilver en Sterling zilver. Maar wat is dit verschil? Sterling zilver wordt gedefinieerd als zilver met een 92.5% puurheid met de rest als een ander metaal zoals koper. Het verschil van de 7.5% verbetert de duurzaamheid van het zilver. Het is dus niet zo dat een ring van Sterling zilver een ring is met een verguld laagje zilver. Nee, je kan zeggend dat Sterling zilver een legering is van puur zilver.

zilver-ringen-juwelen-7 zilver-ringen-juwelen-6
Wat zijn dan de voordelen van Sterling zilver en waarom zou je het dan moeten kopen? Ten eerste is het goedkoper dan echt zilver logischerwijs. Er is immers minder zilver in verwerkt. Ten tweede is het sterker en dus duurzamer, omdat puur zilver van origine een zacht metaal is en gevoelig voor krassen. Het extra edelmetaal zorgt voor de extra duurzaamheid en sterkte. Het enige nadeel waar je wel rekening moet houden is aanslag. Puur zilver kent geen aanslag en zal hierom dus niet verkleuren. Sterling zilver zal door het dragen van de ring toch na verloop van tijd kenmerken van aanslag vertonen. Het goede nieuws is dat er iets tegen de aanslag te doen is om zo toch je zilveren ring mooi te houden. De meest eenvoudige tip is om af en toe de ring te poetsen met een zachte doek. Draag de ring ook niet tijdens het zwemmen of douchen, omdat water de aanslag juist kan bespoedigen.

zilver-ringen-juwelen-3 zilver-ringen-juwelen-2 zilver-ringen-juwelen-1
Tot slot een leuk historisch feitje: de Sterling pond is de officiële munt van het Verenigd Koninkrijk en deze werd vroeger op waarde geschat op basis van het gewicht van Sterling zilver