Signet heren ringen

Hoe signet heren ringen te dragen

Signet ringen zijn beter bekend als zegel ringen. De vraag die vaak wordt gesteld bij zegel ringen is waar je deze mag dragen. De meningen zijn hierover vaak verdeeld om de reden dat de zegel ring vaak gepaard gaat met tradities. Door de veranderingen in de mode wereld gedurende de eeuwen is het doel van de zegel ring veranderd.

Rechter hand of linker hand?

De meeste mensen dragen de signet ring aan de ringvinger van de rechterhand, maar zijn er ook mensen die de signet ring dragen samen met de verlovingsring of de trouwring. Verder kan de signet ring gedragen worden in de plaats van de trouwring of aan de meest populaire vinger: de pink.
Er dient te worden vermeld dat er tradities bestaan die per land en cultuur verschillen. Zo wordt de signet ring in het Verenigd Koninkrijk traditioneel aan de pink gedragen aan de niet dominante hand van de man. Dus als je rechts handig bent dan zal je de signet ring aan je linker hand dragen. In Zwitserland dragen de heren de signet ringen aan de meest rechter vinger van hun rechter hand. In Frankrijk dragen de heren de signet ringen juist aan de meest rechter vinger aan de linker hand.

Sinds de middeleeuwen is de pink de meest favoriete vinger om de signet ring te dragen. Door de signet ring te dragen aan de kleinste vinger van de hand, verzekerde de drager van de ring dat hij eenvoudig de ring te gebruiken voor traditionele doeleinden: bijvoorbeeld een zegel toebrengen aan een brief om zo de brief de benodigde authenticiteit te geven. Dit voorbeeld, het bezegelen van de brief, werd ook al toegepast door de Eyptenaren en later de Romeinen. Gedurende de 17e eeuw viel de signet ring buiten de mode. Juist in deze tijd lieten de prominente leden van de gemeenschap hun brieven bezegelen met een signet ring die als hanger van een ketting of zakhorloge gedragen werd. Dit duurde tot laat in de 18e eeuw toen de signet ring weer aan populariteit won. Tegenwoordig heeft de handtekening de signet ring vervangen als prominent middel om de authenticiteit van de identiteit van een persoon uit te drukken. Desondanks wordt de signet ring nog steeds om de pink gedragen door de meeste heren.
signet-ring-6 signet-ring-5 signet-ring-4 signet-ring-3 signet-ring-2 signet-rings-1